KookJij

Varkenshaasje met pelaardappelen en champignon

Een heerlijk varkenshaasje met pelaardappelen en champignon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen uitgetest recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasje met pelaardappelen en champignon te bereiden

Was het varkenshaasje en maakt droog met keukenpapier.
Verwijder grondiig maar voorzichtig het mogelijk nog aanwezige vlies en vetresten.
Smeer in met een weinig boter en bestrooi met peper en wrijf deze grondig in het vlees, door grondig te masseren.
Bak het varkenshaasje even op heet vuur en bestrooi met zout. Zet daarna het varkenshaasje 20 min in een oven van 120 graden. Dek daarn af met aluminiufolie en laat rusten.
Kuis de aardappelen en kook ze gedurende enkele minuten en doe ze daarna in de oven tot ze gaar zijn.
Kuis de champignons en stoof ze op matig vuur tot ze gaar zijn.
Pel de rode ui en versnipper en meng ze met mayonaise en youhurt tot een creme.
Snij het varkenshaasje schuin dwars in snede en dien op met de gepelde aardappel, de champignons en de uicreme.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Uitgestest met Hongaars varkenshaasje (sertees suzpecenyes) 1690 Ft per kg.
Je kan in de uicreme ook peterselie toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Beste Alma, geen enkele vraag is raar, naar mijn mening. Over het wassen van het vlees, in het buitenland (vooral de warmere landen) doet men niet anders. Sinds ik een splinter van een karbonade in de jus vond, was ik ook altijd eerst het vlees. En ach, kwaad kan het zeker niet;)
Groetjes,
Anna.
riafon

riafon zegt:
Ik had het moeten vermelden. Vele gerechten en deze ook probeer ik in Hongarije. Ik ga geen slecht beweren van de voedingswaren: Hier is het sinds jaren en vroeger was het een must dat men vlees eerst grondig spoelt.
Veel succes bij het uitproberen en ik geef graag mijn mening op bemerkingen en of vragen.
Alma

Alma zegt:
Tommeke, mijn reactie is niet raar, het is slechts een vraag. Ik lees overigens met veel plezier de recepten alhier.
riafon

riafon zegt:
Hallo,

Ik kook graag , alhoewel ik geen kok ben ,maar er voor studeerde.
Wij koken ook veel Hongaarse gerechten omdat we er veel verblijven.
Daarom ook dat ik schreef om het varkenshaasje eerst te spoelen.
Ik hoop dat ik met de recepten iets kan bijdragen.
Ik wijk soms nogal eens af van de normale kookwijze omdat ik chemie studeerde en dat heeft zeker invloed op de recepten.Ik heb ook een zeer goede leermeester in het WZC waar we soms verblijven.
tommeke

tommeke zegt:
Ik ben nog maar pas lid van deze kooksite en vind hem reuze. Niet dat ik geen kritiek zou kunnen hebben, maar ik heb al enkele malen onnozele reacties gelezen,zoals hier weer. Het rare is dat die mensen zelf nog geen enkel recept hebben bijgedragen aan de site.Ik snap even de bedoeling van die mensen niet, zal wel aan mij liggen. Aan Alfons zou ik zeggen, sta hierboven en doe zo voort.
riafon

riafon zegt:
Het varkenshaasje afspoelen en daarna goed afdeppen met keukenpapier is strikt niet noodzakelijk.
Ik spoel steeds het vlees om vooreerst hygiënische redenen en ook om de restjes aangekleefd eiwit en bloed te verwijderen.
Ook na het afspoelen en afdeppen is het vlies rond het haasje gemakkelijker te verwijderen.
Het verwijderen van het vlieje is wel noodzakelijk want anders wordt het geheel wel taai.
Indien je slager het haasje volledig mooi afgepeld levert, dan kan je het direct aanbraden.
Ik wrijf het haasje ook in met wat boter en daarop de peper, waarna ik de peper in het vlees en de boter inwrijf.
Ik laat tussen het prepareren van het haasje en het aanbraden het haasje een uurtje rusten.
Alma

Alma zegt:
Waarom moet het haasje gewassen worden?