KookJij

Varkenshaasje in Madeirasaus

Een heerlijk varkenshaasje in madeirasaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Solo.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasje in Madeirasaus te bereiden

Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Rol kleine balletjes van het gehakt.
Smelt de Solo in een hete koekenpan tot ze lichtbruin is. Bak hierin de varkenshaasjes rondom aan gedurende 8 minuten.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Bak de champignons in dezelfde pan even aan. Schenk de Madeira erbij, roer om en laat 5 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Voeg dan de tomatenpuree en 2 dl water toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de balletjes toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken.
Voeg als laatste de room toe en laat de saus nog even pruttelen. Proef de saus en kruid eventueel nog bij met peper en zout. Snijd het vlees in plakjes, serveer met de saus en strooi er nog wat gehakte peterselie over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo maria, hier werd gewone kookroom gebruikt maar kan ook met zure room natuurlijk. Groetjes, Erwin. ;)
maria

maria zegt:
Wat voor room, zure of kookroom?