KookJij

Tulpje gevuld met ganache en aardbeiensorbet

Een heerlijk tulpje gevuld met ganache en aardbeiensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Geert Van Der Bruggen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tulpje gevuld met ganache en aardbeiensorbet te bereiden

Kook de room op en stort het over de chocolade. Roer goed door om alles te laten smelten. Laat afkoelen en plaats minstens 12 uur in de koelkast.
Laat voor de sorbet de wijn met 60 gram van de aardbeien en de suiker inkoken tot 180 g. Doe de stroop in een blender met de rest van de aardbeien en het sap van 1 citroen. Mix tot een gladde massa en giet alles in de ijsmaker. Laat tot een consistente sorbet draaien.
Intussen maken we het beslag voor de tulpjes. Meng eerst alle droge ingrediënten en doe er dan de zachte botervlokken bij. Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag. Strijk het beslag in dunne cirkels uit op bakpapier. Bak goudbruin in een oven op 180°C.
Laat de koekjes even afkoelen en leg ze dan over een op zijn kop gekeerd kommetje. Druk aan met de vingers om een kuipje te maken. Eén keer afgekoeld, zal het mooi zijn vorm houden.
Klop de ganache op tot de dikte van een chocolademousse. Lepel die in de tulpjes. Snijd de verse aardbeien en breng ze op smaak met wat suiker en citroensap. Verdeel deze salade over de tulpjes en werk af met een flink bolletje sorbet.

Tip
Door het toevoegen van rode wijn aan de sorbet krijg je een veel diepere kleur en een rijkere smaak.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst