KookJij

Tuinbonendip

Een heerlijk tuinbonendip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Yolanda van der Jagt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tuinbonendip te bereiden

Dop de tuinbonen door de peulen open te breken en met je duim de groene boontjes eruit te rissen.
Pureer ze met de knoflook en kruiden in een keukenmachine tot een grove massa.
Meng de olijfolie en geraspte kaas erdoor.
Breng de dip op smaak met citroensap, zout en versgemalen peper.
Serveer met knoflookcrostini of knapperig zuurdesumbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

thea

thea zegt:
Ah. Excusé! Brilletje kopen.
Erg lekker dipje trouwens.:p
bertal

bertal zegt:
thea:
Zoals je ziet heb ik bij de bron vermeld dat het recept van "Yolanda van der Jagt is.
Dus als je goed leest zie je dat dit bij de bron vermeld staat :);)
m.v.g. Bert Allers
thea

thea zegt:
Ik zag in een blad (Health)een tijdje geleden exact hetzelfde recept (met exact dezelfde tekst) staan, maar dan onder de naam Yolanda van der Yagt. Van wie is het recept nou?
bertal

bertal zegt:
Lieke:
Nee, je moet juist hele jonge tuinbonen nemen met de kaas en de overige ingredienten, probeer maar eens.
succes:);)
m.v.g. Bert Allers
lieke

lieke zegt:
moeten de tuinbnen niet eerst even gekookt worden dat lijkt mij n.l. lekerder
franb

franb zegt:
nou.... snel?? dubbel doppen vind ik nog steeds een langdurig karwijtje hoor.
Het klinkt verder wel lekker.. dus wie weet binnenkort een keer
bertal

bertal zegt:
Tania:
Nou dat vond ik ook:);)
succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers
Tania

Tania zegt:
Alle ingrediënten in huis, dus snel uitgeprobeerd. Ik heb de tuinbonen dubbelgedopt en geblancheerd. Bij het voorproeven blijkt al dat het een lekker en snel tussendoortje is. Groetjes, Tania :)