KookJij

Recept voor Tonijn met sperziebonen en olijven

Niet alledaags maar wel lekker!
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Stoom de sperziebonen gedurende 35 minuten, halveer deze.
  2. Snij de ui in dunne partjes en de look in dunne plakjes.
  3. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de ui en knoflook gedurende 2 minuten.
  4. Voeg de blokjes tonijn toe en roerbak deze gedurende 2 minuten op de hoogste stand.
  5. Schep de sperziebonen en de in vier gesneden olijven erdoor, voeg de fijngehake kruiden toe, balsamico azijn en 2 el. water.
  6. Verwarm het gerecht gedurende 2 minuten, kruid met peper en zout.
  7. Dien het geheel op met wilde rijst.

Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)

Suggestie :
Vervang tonijn door zwaardvis of zalm.
Dien op met pasta of boerenbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Sorry Joop, heb het even aangepast, de olijven samen met de sperziebonen in de wok doen.
Joop Naus

Joop Naus zegt:
En de olijven.