Recept
« Terug naar recepten
					
						Tonijn met asperges en nieuwe aardappelen 
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tonijn met asperges en nieuwe aardappelen
Een heerlijk tonijn met asperges en nieuwe aardappelen  recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Rio Mare
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tonijn met asperges en nieuwe aardappelen te bereiden
 Was zorgvuldig de aardappelen en leg ze in een ovenschaal met de knoflook en 20g olie. Voeg zout toe en bak ze gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Maak de asperges schoon, snijd de uiteinden eraf en kook de punten een 20-tal minuten in gezouten water.
Laat de asperges uitlekken. Houd twee eetlepels van het kookvocht apart. Snijd de grootste aspergepunten in twee en meng vervolgens in een kleine kom de mosterd, de overige olie en de eetlepels kookvocht.
Snijd de nieuwe aardappelen in twee en leg ze samen met de aspergepunten op een schotel. Laat de tonijn uitlekken en snijd hem in stukjes. Voeg deze toe aan de schotel en besprenkel tenslotte het geheel met de mosterdsaus.
									Maak de asperges schoon, snijd de uiteinden eraf en kook de punten een 20-tal minuten in gezouten water.
Laat de asperges uitlekken. Houd twee eetlepels van het kookvocht apart. Snijd de grootste aspergepunten in twee en meng vervolgens in een kleine kom de mosterd, de overige olie en de eetlepels kookvocht.
Snijd de nieuwe aardappelen in twee en leg ze samen met de aspergepunten op een schotel. Laat de tonijn uitlekken en snijd hem in stukjes. Voeg deze toe aan de schotel en besprenkel tenslotte het geheel met de mosterdsaus.
                    