KookJij

Tomaten á la provencale

Een heerlijk tomaten á la provencale recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten á la provencale te bereiden

Was de tomaten en snijd ze overdwars doormidden.
Schep er met een lepel het zaad en de zaadlijsten uit.
Strooi er iets zout en peper in.
Meng 50 gram paneermeel, 1 teentje knoflook, 1 el fijngehakte peterselie en 1 el fijngehakte oregano door elkaaar.
Roer er 2 el olijfolie door, zodat het mengsel iets smeuig wordt.
Vul de tomaten met het paneermengsel.
Verhit in een koekenpan boter op een matig vuur.
Bak hierin de tomaten eerst aan de kant met de vulling en dan aan de bolle kant in ca 8 min. op een matig vuur lichtbruin en gaar.
Garneer de tomaten met enkele toefjes peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst