Recept
« Terug naar recepten
					
						Thaise gele currry met vis gestoomd in bananenblad (Haw Mok Phuket)
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Thaise gele currry met vis gestoomd in bananenblad (Haw Mok Phuket)
Een heerlijk thaise gele currry met vis gestoomd in bananenblad (haw mok phuket) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									2/3 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Thailand
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									onoffspices.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Thaise gele currry met vis gestoomd in bananenblad (Haw Mok Phuket) te bereiden
Maal de visfilet in je keukenmachine tot gehakt.
Voeg 300 ml kokosroom, het ei en de vissaus toe en meng goed.
Laat het vis mengsel 30 minuten opstijven in de koelkast.
Kook de resterende kokosroom totdat de helft van het vocht is verdampt.
Maak de bananenbakjes, zie de tips voor meer informatie.
Vul de bodem van de bakjes met een Chinese kool.
Vul de bakjes met het vis mengsel.
stoom de bakjes in een stoompan in 15 minuten gaar.
Garneer het bakje met de ingekookte kokos, een reepje peper.
Stoom de bakjes nog 5 minuten en garneer met een blaadje koriander.
                    