KookJij

Terrine van everzwijn met bospaddenstoelen

Tip: Laat een nacht staan voor u het deksel opent.
Recept van:
Bereidingstijd: 135 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Terrine van everzwijn met bospaddenstoelen te bereiden

  1. Snijd de helft van de everzwijnfilet in lange repen van een vinger dik. Overgiet met porto. Voeg het laurierblad en de ontbladerde tijm toe. Laat drie uur marineren, draai het vlees af en toe om.
  2. Laat de paddenstoelen in lauw water opzwellen. Giet af en bewaar het vocht. Giet 1 el. olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen snel. Voeg 10 cl vocht van de paddenstoelen, zout en peper toe en laat nog 5 min. stoven op zacht vuur. Verwijder de harde uiteinden van de voeten en hak de paddenstoelen fijn.
  3. Draai de rest van de everzwijnfilet door de vleesmolen of snij het fijn met een mes. Hak de sjalot en de look fijn. Stoof op zacht vuur 5 min. in 1 el. olijfolie. Laat afkoelen.
  4. Meng het everzwijnvlees, het kalfsgehakt en het varkensgehakt met 1 el. marinade, de eieren, de 5 kruiden, zout en peper.
  5. Verwarm de oven voor op 150°C.
  6. Bekleed de binnenkant van een terrine met overlappende reepjes spek. Vul de terrine afwisselend met de vulling, de reepjes uitgelekt everzwijnvlees en de paddenstoelen. Druk goed aan. Dek af met reepjes spek. Zet het deksel op de terrine.
  7. Maak een soepel deeg met de bloem en het water. Maak een worst van het deeg. Leg dit deeg langs de rand van het deksel van de terrine en druk het goed aan. Plaats de terrine in een grote schotel waarin u kokend water giet. Plaats 1.50 uur in de oven. Neem de terrine uit de oven en laat een nacht laten staan voor u het deksel opent.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst