KookJij

Terrine van asperges en erwten met spek en munt

Zowel koud als warm voorgerecht!!!
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: delhaize
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Terrine van asperges en erwten met spek en munt te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
  2. Schil de asperges niet, verwijder alleen het harde, onderste gedeelte. Snij de dikste overlangs in twee. Laat ze in gezouten kokend water 6 min. garen. Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Kook ondertussen de erwten 3 min. in gezouten kokend water. Giet ze af, spoel ze onder koud water en dep ze met keukenpapier droog. Mix ze met de ricotta, de eieren, de muntblaadjes en de parmezaan. Kruid af.
  4. Bekleed een kleine cakevorm met 2 rijen speksneetjes, laat de rijen mekaar op de bodem overlappen en laat de uiteinden van het spek ruim over de randen van de vorm hangen. Schep er een derde van de puree op, bedek met de helft van de asperges. Maak op deze manier nog een laag en eindig met een laag puree. Vouw het overhangende spek op de bereiding en laat 35 min. in de oven bakken.
  5. Haal uit de vorm en zet nog 10 min. in de oven.
  6. Serveer als voorgerecht, lauw of koud, met een slaatje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
@ Tanja Hermens. Die 10 minuten zijn gewoon om verder af te bakken en hoeft niet au bain-marie, kan gewoon zo in de oven. Groetjes, Erwin.
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Dit lijkt me heerlijk en het ziet er prachtig uit! Ik maakte nog nooit een terrine maar dit ga ik proberen. Is die 10 minuten zonder vorm in de oven om het spek te bakken? Ik meen me te herinneren dat in de recepten van terrines die ik zag die au ben marie in de oven werden gebakken. Dus cake vorm in een schaal met water. Kan dit kloppen?