KookJij

Tartaar van rund met gebakken ganzenlever, wasabidressing en mierikswortelsaus

Een heerlijk tartaar van rund met gebakken ganzenlever, wasabidressing en mierikswortelsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Solo.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tartaar van rund met gebakken ganzenlever, wasabidressing en mierikswortelsaus te bereiden

Begin met het maken van de tartaar. Hak hiervoor het rundvlees met een zeer scherp mes fijn (blokjes van ½ cm). Snipper de lente-uitjes fijn en meng met het vlees. Breng op smaak met versgemalen peper, zout, tabasco, olijfolie en balsamico-azijn. Zet koud weg.
Steek ronde vormpjes uit het toastbrood en besmeer met look. Toast het brood lichtbruin (2 sneetjes pp.)
Maak 200 g mayonaise van 1 eidooier, 1 koffielepel mosterd, 3 dl olie, peper en zout en citroensap. Verdeel deze in twee.
Neem 1 deel en breng deze op smaak met de wasabi, de sherry-azijn en de gembersiroop en maak er een lichte dressing van.
Het andere deel wordt opgewerkt met mascarpone en mierikswortelpasta.
Bak de broodjes af in de oven.
Verdeel de ganzenlever in schijfjes en kruid met peper. Geen zout. Zet koud weg.
Leg op het bord een toastje, vul de ring met de tartaar en leg er terug een toastje op.
Laat een pan zonder vetstof heet worden.Haal van het vuur en bak hierin de ganzenlever kort aan twee zijden aan. Schik op de toast.
Werk af met een gemengde salade van de ruccola, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en een dressing van citroen en olijfolie.
Trek een streepje van de twee dressings en garneer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Zou zeggen bereiden en ons laten weten hoe het gesmaakt heeft;)
jacques

jacques zegt:
Er zijn bijna nooit recepten, waarvan ik op voorhand al zeg "dit is een topper", maar dit is er een.