KookJij

Taart met manchego en tomaat

Een heerlijk taart met manchego en tomaat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 4 min
Personen: 60 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: vinos espana
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taart met manchego en tomaat te bereiden

Meng de bloem, een snuf zout en boter in de keukenmachine tot een kruimelig mengsel.
Voeg een eetlepel koud water toe en draai tot het net gemengd is.
Schep het deeg uit de kom, vorm tot een bal en laat het afgedekt in plastic folie 15 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol ze uit op een met bloem bestoven werkblad.
Bekleed 1 grote vorm met losse bodem. Zet deze 15 minuten in de koelkast. Leg bakpapier op de deegbodem en vul de vorm met speciale steunvulling of gedroogde bonen.
Bak de bodem 15 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven. Verwijder de steunvulling en bak nog 15 minuten totdat de bodem goudbruin is.
Verdeel 150 g Manchego kaas, de tuinbonen en kerstomaatjes over de bodem.
Meng in een kom de eieren en room, breng op smaak met zout, peper en oregano en schenk dit in de voorgebakken vorm.
Bak 12-15 minuten tot de vulling gestold is en laat het 10 minuten afkoelen.
Garneer met plakjes Manchego kaas en oregano, besprenkel met wat olie en serveer het gerecht warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst