KookJij

Stoofpotje van kalkoen

Een heerlijk stoofpotje van kalkoen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpotje van kalkoen te bereiden

1. Schil de schorseneren. Snij ze in stukken. Leg ze meteen in water met een scheutje azijn, zodat ze mooi wit blijven. Braad de gekruide blokjes kalkoen snel aan in hete olie. Haal ze uit de pan.
2. Roerbak de selder en de schorseneren een paar minuten in dezelfde olie.
3. doe er het vlees weer bij. Giet er de bouillon bij en voeg er 1 koffielepel geraspte citroenschil aan toe.
4. Dek af en laat 20 tot 25 minuten zacht stoven, tot de schorseneren gaar zijn.
5. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Werk af met gehakte peterselie.
7. Lekker met gekookte of gestoomde aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst