KookJij

Recept voor Stamppot van gerookte andijvie, bleekselderij en walnoten

Een heerlijk stamppot van gerookte andijvie, bleekselderij en walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: HdV
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verdeel de andijvie over het rooster, op 2 rijen.
Andijvie moet goed aangesloten op het rooster liggen.
Maak hier en daar met je vinger er een gat in (rookdoorvoer).
Vul de stukken bleekselderij met kaas, dek af met walnotenstukjes.
Sluit de zijkanten af met een walnoot.
Leg de bleekselderij op het rooster.
Alles moet nu goed aangesloten op het rooster liggen.
Ontsteek de rookoven en rook ± 5 min. (evt .langer).
Af en toe proeven of de andijvie al voldoende rooksmaak heeft.
Verwijder voorzichtig het rooster en laat afkoelen.
Snijd de bleekselderij in dunne schijfjes
Maak de puree op je eigen wijze, klontje boter om het smeuïg te krijgen.
Bak ondertussen het spek uit.
Verwijder de uitgebakken spekblokjes en houd apart, warm.
Fruit in het vet + beetje olie, de uitjes.
Voeg de uitjes + spek aan de puree toe.
Voeg de andijvie en de bleekselderijschijfjes toe.
Meng alles goed door elkaar(je kunt het ook stampen).
En serveer met een lekkere rookworst

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik ben/was niet zo'n liefhebber van andijvie en probeer af en toe iets nieuws.
De andijvie krijgt een andere smaak, vanwege het roken en de walnoten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Ja.., dank je voor het compliment Sylvia.
Rookoventjes koop je maar 1 x in je leven, ze zijn via internet te koop va ca 35 euro. Wat een leuk idee van die gerookte bieten met geitenkaasmouse. Dat moet ik ook eens proberen. Groeten Hans (ik heb alleen voorgekookte bieten, maar ga ervan uit dat dat ook kan):)
sylviadew

sylviadew zegt:
Moet ik natuurlijk wel eerst een rookoven kopen!
sylviadew

sylviadew zegt:
Jij maakt leuke bijzondere dingen zeg!
Ik heb eens gerookte bieten met geitenkaasmouse gegeten in een restaurant. Zalig, nooit gedacht om groente te roken. Bedankt voor het idee!;)
funlobo

funlobo zegt:
Bedankt! Inderdaad, het experiment en het bereiden van iets bijzonders is vaak veel leuker dan het opeten! ;) groetjes Heike
hns

hns zegt:
He Heike, desnoods gebruik je een pakje puree, het gaat mij nooit zo om het ultieme, maar meer om het experiment. grt Hans en B:):)
hns

hns zegt:
Nee, valt mee. Het enige wat je doen moet is de bleekselderij vullen, alles kort roken en puree maken.
Het is misschien even wennen. Groet en dank Hans:):)
funlobo

funlobo zegt:
Hans, het lijkt me erg lekker. Ik heb ook een kleine rookoven. Maar is dit recept niet erg bewerkelijk? Maar nogmaals, het lijkt me heerlijk! Groetjes Heike