KookJij

Spruitjes roerbak

Een heerlijk spruitjes roerbak recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ik
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitjes roerbak te bereiden

Snipper de ui.
Maak de spruiten schoon en halveer ze.
Snijd de champignons in vieren.
Maak olie of boter in de pan heet en doe de spekreepjes er bij.
Voeg na een paar minuten de uien toe.
Na weer een paar minuten de uitgeperste knoflook, kerrie en de spruiten er bij doen.
Dan de deksel op de pan en minuut of 5 laten pruttelen.
Champignons toevoegen.
Als de spruiten bijna gaar zijn de mais en de tomaten er bij doen en goed doorwarmen.
Peper er nog overheen en klaar.


Mijn kookverhaal (francis .)

Ik ben op een gegeven moment op het idee gekomen om spruiten te bakken in plaats van ze te koken.
Ik kook ze dus ook nooit meer!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cisnarf

cisnarf zegt:
Hallo Bametz-saffrie,
Ik kan slecht tegen heet eten,dus van die sambal weet ik nog niet.
Maar ik ga wel zeker "jouw" Curry van kip en spruitjes proberen.
slaatje

slaatje zegt:
Ook bij mij worden de spruitjes geroerbakt met kruiden, uitjes, sambal en knoflook maar deze variatie ga ik de volgende keer proberen. Het lijkt mij zeker heel erg lekker. Groetjes Gerda :p:p:p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Goed recept van je!!Ook ik kook ze maar af en toe,omdat mijn echtgenoot dat gewend is;maar laatst had ik sambal goreng spruitjes gemaakt bij de rijsttafel en dat vond wel aftrek,zowel bij de hollandse tak als de indische....Voor het gerecht heb ik het standaard-recept sambalgoreng gebruikt.Iets voor jou om uit te proberen?:D