KookJij

Spoom van peren en appelcider (zie opm)

Een heerlijk spoom van peren en appelcider (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Spoom
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spoom van peren en appelcider (zie opm) te bereiden

Peren schillen en klokhuizen verwijderen en in stukken snijden. In blender pureren.
In een steelpan 0,5 dl water opzetten met de suiker en honing en al roerend verhitten tot de suiker opgelost is.
Dan citroensap en de perenpuree erdoor roeren.
Het mengsel in de diepvriesdoos doen en laten afkoelen.
Dan ± 1 uur zonder deksel in de diepvries zetten.
Als het halfbevroren is het mengsel met een vork goed door elkaar prakken. Laat het dan nog 3 uur bevriezen en ± elk uur weer met een vork rul prakken.
Daarna tot gebruik afgedekt in de diepvriezer laten.
Ongeveer 5 minuten voordat je het gaat serveren uit de vriezer halen zodat het wat zachter kan worden.
Schep dan met een ijsbolletjestang 1 bolletje in elk glas en schenk er appelcider over.
Direct opdienen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit moet minstens 4 uur in de vriezer blijven. Deze tijd is niet meegerekend.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Doe ik! Groetjes,:);)
CiderCider

CiderCider zegt:
Probeer een cider te vinden met niet te veel gist, kies een fris fruitige variant bijvoorbeeld een Royal Guillevic! Geniet ;)