KookJij

Spinazierisotto met gorgonzola

Een heerlijk spinazierisotto met gorgonzola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Vivie Brandligt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinazierisotto met gorgonzola te bereiden

Verhit in een pan met dikke bodem 2 eetlepels olie. Fruit ui en rijst zachtjes tot alle rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat deze op matig vuur vrijwel verdampen.

Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst 15 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig en voeg steeds weer een scheut bouillon toe als de vorige scheut is opgenomen.

Verhit in een wok 1 eetlepel olie en laat de spinazie al omscheppend slinken. Schep de gorgonzola en de helft van de geraspte kaas door de risotto en laat deze smelten. Schep de spinazie erdoor en breng op de risotto op smaak met zout en peper. Laat de risotto 5 minuten afgedekt staan.

Schep de risotto in twee diepe borden en strooi de rest van de kaas erover. Serveer met een tomatensalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst