KookJij

Spaanse tortilla

Een heerlijk spaanse tortilla recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaanse tortilla te bereiden

Schil de aardappelen en snij in dunne schijfjes.
Snij de ui middendoor. Snij de halve uien vervolgens in dunne halve ringen.
Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.
Verwijder de witte zaadlijsten en pitten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
Pers het teentje knoflook.
Verhit 4 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag (van ± 24 cm
doorsnede). Doe er de aardappelschijfjes in en laat 5 min. bakken. Schep geregeld om met een houten lepel.
Voeg er de uiringen, de geperste knoflook, de reepjes paprika en de gedroogde tomaten aan toe en laat nog 15 min. bakken. Schep geregeld om.
Klop ondertussen de eieren los met de melk en kruid met peper, zout, nootmuskaat en saffraan. Giet over het aardappelmengsel en laat 10 min. bakken tot het ei net gestold is.
Schuif de tortilla op een bord. Dek het bord af met de omgekeerde pan. Druk het bord en de pan stevig op elkaar en draai om. Laat de omgedraaide tortilla nog 2 min. bakken.
Snij de tortilla in spiesen en verdeel over de borden. Serveer er een frisse salade bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst