KookJij

Sinterklaastaart

Een heerlijk sinterklaastaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinterklaastaart te bereiden

Roer de boter en suiker romig.

Scheidt de eigelen van de eiwitten.

Voeg de eigelen aan het boter/suikermengsel toe.

Klop ondertussen in een apart kom de eiwitten stijf.

Voeg dubbel gezeefde bloem, snufje zout, speculaaskruiden en bakpoeder aan het mengsel toe.

Spartel de opgeklopte eiwitten er voorzichtig door.

Beboter de taartvorm (vorm naar eigen keuze) en giet het beslag in.

Bak de sinterklaastaartje op 180 graden in ongeveer 45 minuten.

Laat het daarna eerst afkoelen.

Snij de taart vervolgens in 2 lagen.

Besprenkel de eerste laag (eventueel) met cognac en bedekt het met een laagje marmelade.

Voor de versiering van de taart zijn er verschillende mogelijkheden.

Je kunt de marsepein uitrollen tot een ronde lap en deze op de taart leggen.

Daarna marsepeinfiguurtjes van gekleurd marsepein erop leggen.

Lust je geen marsepein dan kan de taart met slagroomtoefjes en strooigoed worden versierd.


Lekker met chocolademelk.

Tip: door de bloem dubbel te zeven wordt de cake extra luchtig.

Dit recept is ook te gebruiken voor een vruchtentaart, dan moet je de speculaaskruiden weglaten en als versiering vruchten gebruiken.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Debora

Debora zegt:
Ik wil met mijn dochter deze taart maken als surprise, hoeveel bakpoeder moet erin? Dit staat niet bij de ingrediënten. Bedankt, groetjes Debora:p
bobbeltje

bobbeltje zegt:
4 eieren
jolanda

jolanda zegt:
hoeveel eireren heb je nodig:?