Recept
« Terug naar recepten
					
						Salade: Warme salade van zalm en sesamzaad
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Salade: Warme salade van zalm en sesamzaad
Een heerlijk salade: warme salade van zalm en sesamzaad recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Flavia Vasco de Sousa
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 - > Hoofdgerechten - Salades
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Visgerechten   Carla Capalbo   1997
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Salade: Warme salade van zalm en sesamzaad te bereiden
 1. Maak de dressing door de geraspte schil + sinaasappelsap + mosterd + dragon + zout + peper in een kommetje te mengen en dan al kloppend de 2 el sesamolie toe te voegen. Tot gebruik wegzetten.
2. Water aan de kook brengen en hierin de boontjes 5 à 6 minuutjes koken of langer als je ze zachter wilt. Afgieten en warm houden.
3. Ondertussen ook in de koekenpan 2 el arachide- of olijfolie en 1 el sesamolie samen verhitten en hierin de blokjes zalm bakken 3 à 4 minuten. Regelmatig omscheppen.
4. Schep dan de dressing over de zalm in de koekenpan, laat het geheel door en door heet worden en haal dan de pan van het vuur.
5. Verdeel de sla over de 4 borden en hierover de boontjes verdelen.
6. De zalm met een beetje dressing over de boontjes schikken en bestrooien met de geroosterde sesamzaadjes.
7. De rest van de dressing kun je over het geheel schenken of apart serveren.
Direct opdienen.
 
									2. Water aan de kook brengen en hierin de boontjes 5 à 6 minuutjes koken of langer als je ze zachter wilt. Afgieten en warm houden.
3. Ondertussen ook in de koekenpan 2 el arachide- of olijfolie en 1 el sesamolie samen verhitten en hierin de blokjes zalm bakken 3 à 4 minuten. Regelmatig omscheppen.
4. Schep dan de dressing over de zalm in de koekenpan, laat het geheel door en door heet worden en haal dan de pan van het vuur.
5. Verdeel de sla over de 4 borden en hierover de boontjes verdelen.
6. De zalm met een beetje dressing over de boontjes schikken en bestrooien met de geroosterde sesamzaadjes.
7. De rest van de dressing kun je over het geheel schenken of apart serveren.
Direct opdienen.
                    