Recept
« Terug naar recepten
Salade van gamba's en feta met sinaasappelsabayon
PT30M
Salade van gamba's en feta met sinaasappelsabayon
Een heerlijk salade van gamba's en feta met sinaasappelsabayon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van gamba's en feta met sinaasappelsabayon te bereiden
Pocheer de gama's in de visfond.
Pel ze en snijd elke gamba dakpansgewijs in 8 dunne plakjes.
steek rondjes uit het witbrood ( ca 8 cm doorsnee)
Maak een salade van de in stukjes gesneden feta, de sla (alleen het binnenste uit de krop verwerken) en 4 gambaplakjes per persoon.
Op smaak brengen met citroensap,peper en zout.
Snijd de paprika's in fijne snippertjes.
Kook de sinaasappelsap in tot de helft.
En klop daar vervolgens met de eidooiers au bain marie een luchtige sabayon van.
Breng op smaak met een snufje zout.
Rooster de broodrondjes heel lichtbruin onder de salamander en beboter licht.
Bedek ze met een laagje salade en leg hierop dakpansgewijs 12 plakjes gamba.
Bestrooi met paprikasnippers en garneer af met enkele sprieten bieslook.
SERVEREN:
Schep op elk bord een lepel sabayon en plaats hiernaast het broodrondje met de salade.
Garneer met shiso-varianten en tuinkers.
Pel ze en snijd elke gamba dakpansgewijs in 8 dunne plakjes.
steek rondjes uit het witbrood ( ca 8 cm doorsnee)
Maak een salade van de in stukjes gesneden feta, de sla (alleen het binnenste uit de krop verwerken) en 4 gambaplakjes per persoon.
Op smaak brengen met citroensap,peper en zout.
Snijd de paprika's in fijne snippertjes.
Kook de sinaasappelsap in tot de helft.
En klop daar vervolgens met de eidooiers au bain marie een luchtige sabayon van.
Breng op smaak met een snufje zout.
Rooster de broodrondjes heel lichtbruin onder de salamander en beboter licht.
Bedek ze met een laagje salade en leg hierop dakpansgewijs 12 plakjes gamba.
Bestrooi met paprikasnippers en garneer af met enkele sprieten bieslook.
SERVEREN:
Schep op elk bord een lepel sabayon en plaats hiernaast het broodrondje met de salade.
Garneer met shiso-varianten en tuinkers.