KookJij

Recept voor Romige kalfsragout met oesterzwammen en pancetta

Een heerlijk romige kalfsragout met oesterzwammen en pancetta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Pel de ui en prik in met de kruidnagels. Schik het vlees in een kookpot en doe de groenten, de aardappelen, het kruidentuiltje, peperbollen en zout erbij. Zet onder in koud water en breng aan de kook. Haal het schuim van het oppervlak en laat 50 min koken onder deksel op een matig vuur.
  2. Bak de oesterzwammen 6 tot 8 min in een pan met 30 g boter op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Snij de pancetta fijn en bak 2 min in een droge pan op een hoog vuur.
  3. Giet 1 liter van het kookvocht van het vlees door een zeef in een kookpot en breng aan de kook. Leng het maïszetmeel aan met wat water en giet samen met de room in de kookpot. Laat alles enkele minuten koken terwijl je roert. Giet het vlees af en schik het samen met de aardappelen en de groenten in een grote diepe schaal. Overgiet met de saus. Werk af met de champignons en de pancetta en dien onmiddellijk op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst