KookJij

Romige asperge kippensoep

Een heerlijk romige asperge kippensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige asperge kippensoep te bereiden

Pel 1 sjalot en snijd hem in grove stukken.Zet de kippenbouten op met 1 liter water,de sjalot en enkele takjes bladselderij.Breng het water aan de kook.Zet vervolgens het vuur laag en laat de bouillon 60 minuten trekken.Schil intussen de asperges,verwijder de houtachtige uiteinden en kook de asperges op de volgende manier gaar.Leg ze in een pan en zet ze op met koud water,een beetje zout en wat suiker.Laat ze 10 minuten koken en draai vervolgens het vuur uit.Laat ze afgedekt in 20 minuten in het hete water nagaren.Pel en snipper het andere sjalotje.Snijd de asperges in stukken van 2 centimeter.Hak de rest van het selderijblad fijn.Zeef de kippenbouillon en vul aan met water tot je weer 1 liter hebt.Haal het kippenvlees van de botten en snijd het in kleine stukjes.Verhit een beetje boter in een pan en fruit het sjalotje met de kerriepoeder 2 minuten.Voeg de bouillon en het zakje knorr asperge soep toe en roer goed door.Breng de soep aan de kook,voeg de stukjes kip en asperges toe en laat de soep 1 minuut zachtjes door koken.Maak de soep af met selderijblad.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst