Recept
« Terug naar recepten
					
						Romige asperge kippensoep
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Romige asperge kippensoep
Een heerlijk romige asperge kippensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Romige asperge kippensoep te bereiden
Pel 1 sjalot en snijd hem in grove stukken.Zet de kippenbouten op met 1 liter water,de sjalot en enkele takjes bladselderij.Breng het water aan de kook.Zet vervolgens het vuur laag en laat de bouillon 60 minuten trekken.Schil intussen de asperges,verwijder de houtachtige uiteinden en kook de asperges op de volgende manier gaar.Leg ze in een pan en zet ze op met koud water,een beetje zout en wat suiker.Laat ze 10 minuten koken en draai vervolgens het vuur uit.Laat ze afgedekt in 20 minuten in het hete water nagaren.Pel en snipper het andere sjalotje.Snijd de asperges in stukken van 2 centimeter.Hak de rest van het selderijblad fijn.Zeef de kippenbouillon en vul aan met water tot je weer 1 liter hebt.Haal het kippenvlees van de botten en snijd het in kleine stukjes.Verhit een beetje boter in een pan en fruit het sjalotje met de kerriepoeder 2 minuten.Voeg de bouillon en het zakje knorr asperge soep toe en roer goed door.Breng de soep aan de kook,voeg de stukjes kip en asperges toe en laat de soep 1 minuut zachtjes door koken.Maak de soep af met selderijblad.
									 
                    




 
					