KookJij

Rode kool met krokant gebakken gepaneerde bloedworst

Een heerlijk rode kool met krokant gebakken gepaneerde bloedworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode kool met krokant gebakken gepaneerde bloedworst te bereiden

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd de kool in de lengte in vieren. Verwijder de stronk. Snijd de kool in zeer dunne reepjes. Snijd de geschilde appels in vieren. Verwijder klokhuizen en pitten.
Bereiden:
Bereiden van de rode kool: Breng 4 dl water aan de kook. Voeg een theelepel zout toe en de krenten, kruidnagels, azijn en suiker. Leg nu om en om een laagje kool en een laagje appel in de pan. Laat alles op een vrij laag vuur ongeveer 30 minuten sudderen. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit. Voeg eventueel wat extra water toe. Schep ten slotte de inhoud voorzichtig om. Bereiden van de bloedworst: Wentel de plakken eerst door de bloem, dan door losgeklopt ei en ten slotte door paneermeel. Bak de bloedworst aan beide kanten in hete boter in ongeveer 10 munten knapperig en lichtbruin.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst