KookJij

Risotto van aardappel en erwtjes met gerookte eendenfilet

Een heerlijk risotto van aardappel en erwtjes met gerookte eendenfilet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: aardappel.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto van aardappel en erwtjes met gerookte eendenfilet te bereiden

Week de gedroogde champignons in lauw water. Bak de gehakte sjalot en look in wat boter op een matig vuur. Snijd de geschilde aardappelen in dobbelsteentjes van 0,5 cm op 0,5 cm en voeg ze toe aan de sjalot en look. Laat nog enkele minuten bakken.

Voeg de witte wijn, de rozemarijn en de gedroogde champignons toe. Laat eventjes inkoken. Giet geleidelijk aan de bouillon erbij zodat de aardappelen deze kunnen absorberen. Voeg de erwtjes toe wanneer het merendeel van de bouillon is opgenomen door de aardappelen. Kruid met peper en zout.

Voeg de geraspte kaas toe als de bouillon geabsorbeerd is en kruid eventueel bij met peper en zout. Bak ondertussen de wilde champignons in wat boter.

Serveer de aardappelrisotto met wat champignons en werk af met enkele sneden gerookte eendenfilet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst