Recept
« Terug naar recepten
					
						Risotto van aardappel en erwtjes met gerookte eendenfilet
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Risotto van aardappel en erwtjes met gerookte eendenfilet
Een heerlijk risotto van aardappel en erwtjes met gerookte eendenfilet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									aardappel.be
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Risotto van aardappel en erwtjes met gerookte eendenfilet te bereiden
 Week de gedroogde champignons in lauw water. Bak de gehakte sjalot en look in wat boter op een matig vuur. Snijd de geschilde aardappelen in dobbelsteentjes van 0,5 cm op 0,5 cm en voeg ze toe aan de sjalot en look. Laat nog enkele minuten bakken.
Voeg de witte wijn, de rozemarijn en de gedroogde champignons toe. Laat eventjes inkoken. Giet geleidelijk aan de bouillon erbij zodat de aardappelen deze kunnen absorberen. Voeg de erwtjes toe wanneer het merendeel van de bouillon is opgenomen door de aardappelen. Kruid met peper en zout.
Voeg de geraspte kaas toe als de bouillon geabsorbeerd is en kruid eventueel bij met peper en zout. Bak ondertussen de wilde champignons in wat boter.
Serveer de aardappelrisotto met wat champignons en werk af met enkele sneden gerookte eendenfilet.
 
									Voeg de witte wijn, de rozemarijn en de gedroogde champignons toe. Laat eventjes inkoken. Giet geleidelijk aan de bouillon erbij zodat de aardappelen deze kunnen absorberen. Voeg de erwtjes toe wanneer het merendeel van de bouillon is opgenomen door de aardappelen. Kruid met peper en zout.
Voeg de geraspte kaas toe als de bouillon geabsorbeerd is en kruid eventueel bij met peper en zout. Bak ondertussen de wilde champignons in wat boter.
Serveer de aardappelrisotto met wat champignons en werk af met enkele sneden gerookte eendenfilet.
                    