KookJij

Rijsttimbaaltjes

Een heerlijk rijsttimbaaltjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cucina italia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijsttimbaaltjes te bereiden

fruit het in plakjes gesneden sjalotje in 20 gram boter,voeg de rijst toe en bak die 2 minuten mee,schenk vervolgens beetje bij beetje in totaal 750 mililiter groentebouillon bij de rijst(dit neemt ongeveer 18 minuten in beslag).Voeg voordat u de pan van het vuur neemt 30 gram tuinbonen en 20 gram doperwten toe.Maak de risotto smeuig met een klontje boter en 1 flinke eetlepel geraspte kaas.Fruit ondertussen de gesnipperde ui in een klontje boter,blus af met witte wijn en wacht tot de wijn verdampt is,voeg vervolgens nog 50 gram boter toe.Laat de boter langzaam smelten,zonder te bakken.Voeg tenslotte 80 gram tuinbonen,evenveel erwtjes en snufje zout toe.Spoel de sla af en verwijder zoveel mogelijk buitenste bladeren,verdeel de harten die over blijven in vieren en stoof ze met een deksel op de pan in een klontje boter.Neem vervolgens het deksel van de pan en bak ze goudbruin.Druk 1 portie rijst per keer in een eenpersoonsvorm,druk het vormpje leeg en leg de timbaaltjes op de borden.Serveer de timbaaltjes met de gebakken sla en de peulvruchten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst