KookJij

Puddingtaart met citroen

Een heerlijk puddingtaart met citroen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 280 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Puddingtaart met citroen te bereiden

1. Boen de citroenen schoon en leg ze in een kookpot met koud water. Breng aan de kook en laat 30 minuten zacht trekken. Schil ze en snij ze in partjes. Mix ze heel fijn met behulp van een roerzeef of een blender.
2. Meng de eieren met 200g suiker. Meng er de fijngemalen citroen en een eetlepel rum door. Doe de rest van de suiker met een eetlepel water in een kommetje en laat karameliseren op een laag vuur. Giet de karamel in een puddingvorm met een inhoud van ongeveer een liter. Zet de lange vingers tegen de zijkanten van de puddingvorm. Schenk er de pudding bij, zet in een kom gevuld met water en laat 45 minuten au bain-marie garen in een oven op 180°C. vul regelmatig bij met koud water om te voorkomen dat het water begint te koken.
3. Laat de pudding wat afkoelen, haal hem uit de vorm en laat hem 3 uur opstijven in de koelkast. Rooster vlak voor het serveren de pijnboompitten en strooi ze erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst