KookJij

Provençaalse broodrol met geitenkaas

Een heerlijk provençaalse broodrol met geitenkaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: super de boer
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Provençaalse broodrol met geitenkaas te bereiden

Pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook. Was de ratatouille groenten, maak de groenten schoon en snijd ze met schil in hele kleine blokjes
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui,
knoflook, de ratatouille groenten en Provençaalse kruiden in ca. 5 à 7 minuten op middelhoog vuur beetgaar. Breng de groenten op smaak met zout en peper en laat de groenten op een groot bord afkoelen
Klop de eieren los. Kneed in een kom de broodmix met de boter, melk (of water) en de helft van de eieren tot een stevig deeg. Laat het deeg afgedekt op een warme tochtvrije plaats ca. 10 minuten rusten
Snijd de zongedroogde tomaten in hele kleine stukjes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg goed door en rol het met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoekige deeglap van ongeveer 45 x 30 cm
Verdeel de afgekoelde groenten en zongedroogde tomaatjes over het deeg en verkruimel de geitenkaas erover. Rol de deeglap aan de brede zijde op tot een 30 cm lange deegrol. Snijd de deeguiteinden recht af en snijd de deegrol in 12 even dikke plakken. Leg de deegrolletjes in een rechthoek (van 4 rolletjes breed en 3 rolletjes lang) tegen elkaar aan op de bakplaat
Laat de rolletjes afgedekt onder een natte theedoek ca. 30 minuten rijzen. Verhit intussen de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C). Verwijder de theedoek, bestrijk de broodjes met een bakkwast aan de bovenzijde met het overige losgeklopte ei en zet de broodjes in het midden van de oven. Bak de broodjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst