KookJij

Preitaart met bacon

Deze hartige taart is niet heel moeilijk om te maken, smaakt heerlijk. Serveer er een eenvoudige salade bij. Deze taart is uit een tijd, dat ik nog geen eigen foto's maakte bij een gemaakt gerecht. De smaak is echter top
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Preitaart met bacon te bereiden

  1. Bekleed de vorm met de plakjes deeg.
  2. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel.
  3. Of bak de bodem blind voor ( zie tip)
  4. Bak de plakjes bacon krokant uit in een koekenpan met anti aanbak laag. Laat de baconplakjes op keukenpapier uitlekken en snij ze in stukjes
  5. . Bak in het aanhangende baconvet de preiringen in 5 min. zacht.
  6. Ondertussen is je oven al voorverwarmd op 200 graden.
  7. Klop de eieren met de slagroom met de kaas, de peterselie en zout en peper naar smaak los in een kom.
  8. Verdeel de prei met de bacon over de deegbodem. Schenk er het ei kaasmengsel over.
  9. Bak de preitaart in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met een laagje paneermeel. Het vocht
van de vulling trekt hierdoor grotendeels in het paneermeel i.p.v. de bodem.

Gebruik eens deeg voor een hartige taart i.p.v. bladerdeeg. Bladerdeeg is
erg vet en heeft de eigenschap om snel nat en zompig te worden.

Bak de quichebodem eventueel blind voordat je de vulling er in doet
(bestrooien met paneermeel is dan niet nodig). Leg een stuk bakpapier met
een steunvulling in de quiche en bak de bodem ongeveer 15 min op 200
graden. Bak daarna de bodem 5 min zonder steunvulling en bakpapier.
Bestrijk eventueel de bodem, direct na het blind bakken, met een dun
laagje eiwit. Dit laagje gaat stollen en sluit de vulling af van de bodem.
Vervolgens schep je de vulling en het eimengsel er op en bak je de quiche
volgens recept

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst