Recept
« Terug naar recepten
Preibeignets met een pikant tomatensausje
PT60M
Preibeignets met een pikant tomatensausje
Een heerlijk preibeignets met een pikant tomatensausje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
marc de pester
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preibeignets met een pikant tomatensausje te bereiden
Snijd de worteltjes en de helft van het groen van de preistengels. Snijd de stengels in drie of vier stukken (volgens de grootte), was ze en dep ze droog. Mix de bloem met het water en de eierdooier tot een glad beslag. Roer er de maan- en sesamzaadjes, peper en zout onder. Laat een half uurtje rusten.
· Maak ondertussen de saus: leg de tomaten 30 seconden in kokend heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. Doe ze in een pan met een dikke bodem, samen met de geperste knoflookteentjes, het chilipoeder, peper en zout. Laat stoven tot een dikke brij. Mix de saus glad.
· Haal de stukken prei door het beignetbeslag en leg ze in een frituur van 170°C. Laat bakken tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien ze meteen op met de tomatensaus als dipsaus.
· Maak ondertussen de saus: leg de tomaten 30 seconden in kokend heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. Doe ze in een pan met een dikke bodem, samen met de geperste knoflookteentjes, het chilipoeder, peper en zout. Laat stoven tot een dikke brij. Mix de saus glad.
· Haal de stukken prei door het beignetbeslag en leg ze in een frituur van 170°C. Laat bakken tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien ze meteen op met de tomatensaus als dipsaus.
addie zegt:
addie.