KookJij

Port rodekool

Een heerlijk port rodekool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: receptenmap met winterkost
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Port rodekool te bereiden

☻Schaaf de rode kool (5 min)
☻Wassen,laat uitlekken
☻Appels schillen,klokhuis verwijderen + in blokjes
☻Boter smelten,bak de appelstukjes
☻Bestrooi met suiker en laat even kleuren
☻Toevoegen kool,kruidnagels,kaneelstokje,(appel)azijn
z+p en bodempje water .
☻Kook ca 35 min tot de kool zacht is
☻Giet het vocht af,maar houdt wat over om de maizena en
de port te mengen.
☻Voeg in scheutjes toe aan de kool, goed doorroeren
☻Doe er evt z+p bij
☻kaneelstokje+kruidnagels eruit vissen.....
☻Serveer het heet met een lekker stukje vlees en
aardappelpuree

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Wees niet bang dit gerecht te serveren als er kinderen zijn,want de alcohol is door het koken verdampt
Een heerlijk winters recept en het zal je smaken als je een paar rondjes hebt geschaatst op natuurijs

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Heb foutje gemaakt; dit recept valt uiteraard niet in de categorie Dieet&Slank, maar is wél een hoofdgerecht. Eet smakelijk:D