KookJij

Pilav met erwten en amandelen

Een heerlijk pilav met erwten en amandelen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pilav met erwten en amandelen te bereiden

Pel het knoflookteentje en de ui en snijd zeer fijn.
Verhit de boter en olie in een pan of wok.
Rooster daarin het amandelschaafsel goudgeel en roer af en toe door.
Voeg ui en knoflook toe en verwarm ca. 2 min. mee.

Voeg de rijst toe en bak deze ca. 1 min. mee tot de korrels helemaal met vet zijn bedekt.
Giet de groentebouillon erbij en strooi er de garam masala, kummel- en gemberpoeder over.
Voeg de doperwten toe en roer alles goed door elkaar.

Laat de pilav op een middelhoog vuur in 20-25 min. gaar worden tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
Doe geen deksel op de pan.
Breng de pilav tot slot op smaak met zout en peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst