KookJij

Peren op jenever

Een heerlijk peren op jenever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Peren op jenever te bereiden

1. Was de peren, droog ze en prik ze rondom een paar keer in met een zilveren naald of een puntige cocktailprikker. Schik de peren in een gesteriliseerde pot, voeg de suiker en het vanillestokje toe, giet er zoveel eau de vie op dat de peren onder staan en sluit de pot.
2. Zet de peren 3 tot 4 maanden op een koele donkere plaats. Schud de pot de eerste weken om de paar dagen, zodat de suiker sneller oplost. Perfect als dessert te serveren. Houdbaarheid is 2 jaar. In plaats van eau de vie kan perenjenever of wodka worden gebruikt. Voor een zoeter resultaat tot maximaal 500 g suiker gebruiken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Paul Heeregrave

Paul Heeregrave zegt:
Als ik peren op alcohol maak, maak ik een zgn. starter: de alcohol met de suiker, vanillestokje en kaneelstokje. Dat laat ik enkele maanden trekken. Wordt daarna gefilterd . De peren schil ik, snijd ze in achten en in een mooie weckpot gedaan . Dit overgiet ik met de starter en laat het enkele maanden trekken. Op deze manier krijg je een mooie heldere drank.