KookJij

Penne met broccoli, champignons en ansjovis

Een heerlijk penne met broccoli, champignons en ansjovis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Penne met broccoli, champignons en ansjovis te bereiden

Breng in een kookpan ruim water aan de kook of – veel sneller – breng ruim water aan de kook in de waterkoker en doe dit in de pan.
Voeg1⁄2 eetlepel olijfolie en het groentebouillonpoeder of het zout toe, doe de penne in de pan en kook die volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Laat ze uitlekken en roer er 1 eetlepel olijfolie door.
Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
Halveer de peper in de lengte, verwijder het zaad en de zaadlijsten (pas op dat je niet met je handen in de buurt van je ogen komt, brandt enorm) en snijd de peper in ragdunne reepjes.
Was de broccoli, snijd de stengel in stukjes en verdeel de bloem in roosjes.
Borstel of wrijf de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit een wok of hapjespan en voeg 1 – 1 1⁄2 eetlepel olijfolie toe.
Bak de knoflook met de peper 1 minuut, voeg de broccoli-stengelstukjes toe, roerbak 2-3 minuten en voeg vervolgens de broccoliroosjes en de champignonplakjes toe.
Roerbak op hoog vuur.
Laat de ansjovisfilets uitlekken (als je ze te zout vindt, spoel ze dan even onder koud stromend water af), snijd ze in stukjes en voeg die aan de pan toe.
Serveer de groente-vissaus over de penne en geef er een tomatensalade bij.
Houd je niet van ansjovis, vervang die door geraspte (geiten)kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ovlieshout

ovlieshout zegt:
Echt zaaaaalig dit recept. Heb je nog meer van dit soort gezonde, heerlijke recepten? :)