KookJij

Patrijs met cidersaus en geroosterde pompoen

Een heerlijk patrijs met cidersaus en geroosterde pompoen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Patrijs met cidersaus en geroosterde pompoen te bereiden

Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de pompoen over een ovenplaat en meng er tijm, peper en zout en 1 el olijfolie door. Gaar 30 min.


Snij de patrijzen op de rug open, draai om en druk ze plat. Kruid met peper & zout. Bak rondom bruin in olijfolie. Haal uit de pan en hou apart.


Meng de honing door de cider. Deglaceer de vleespan met 2/3 van de cider. Laat even opkoken, roer er de fond door en laat 5 min. inkoken tot een stroperige saus. Kruid met peper & zout.


Besprenkel de patrijs met 1/3 van de cider, kruid met peper en zout. Leg ze bij de pompoen op de bakplaat, met de borstkant naar boven. Laat nog 15 min. garen.


Laat het vlees even rusten voor je het in stukken snijdt. Verdeel de patrijs over de borden, nappeer met de saus en geef de geroosterde pompoen erbij. Serveer met een takje tijm en kroketjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst