KookJij

Pasta met pastinaak

Een heerlijk pasta met pastinaak recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: zesta.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met pastinaak te bereiden

Pastinaken schillen, in 4 snijden (overlangs), de kern eruitsnijden en in stukjes verdelen. Hou een partje apart om er met een dunschiller sliertjes van te snijden om die daarna krokant af te bakken in arachideolie.

Pasta beetgaar koken in water met olijfolie en zout. Afgieten, spoelen.

In een pan (of een wok) olijfolie verhitten, de look, eventueel een sjalotje mag ook, de chilipeper, de pastinaakstukjes, en als laatste de pasta. Afkruiden met peper en zout. Alles goed mengen. Indien u het wenst mag er wat room toegevoegd worden, ikzelf vind het niet nodig. Platte peterselie wassen en in stukjes versnijden en toevoegen op het laatste.

Pastinaaksliertjes frituren in hete arachideolie (gaat heel vlug), laten afdruipen op een keukenpapiertje, beetje zout erover strooien en als krokantje op de pasta leggen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

aud

aud zegt:
Lekker recept.