KookJij

Pasta Caponata

Een heerlijk pasta caponata recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta Caponata te bereiden

Zet een middelgrote kookpot op een zacht vuur met een paar scheuten olijfolie erin. Pel de uien, snij ze in lamellen en doe ze in de pot, laat 5 min sudderen en voeg dan de bladpeterselie toe. Laat nog 2 min sudderen en zet dan even opzij.

Snij de aubergines en de binnenste stengels van de bleekselder in dikke stukken van ongeveer 3 cm. Zet vervolgens een braadpan op hoog vuur en giet er een dikke bodem olijfolie in. Leg de aubergineschijven in de pan, laat ze sudderen tot ze mooi lichtbruin zijn, en draai ze dan om zodat ze aan de andere kant ook kunnen bruinen. Voeg olijfolie toe indien nodig, en herhaal hetzelfde met de bleekselder.

Doe de aubergine en de selder bij de uien, voeg 2 koffielepels tomatenpuree toe en 1 koffielepeltje wijnazijn. Snij de olijven doormidden, en voeg ze toe bij de rest. Meng alles goed op, en zet gedurende een 20tal minuten op middelmatig vuur, vergeet niet af en toe te roeren.

Breng inmiddels gezouten water aan de kook, en snij de Manouri in blokjes om vervolgens in een kommetje aan tafel te zetten. Kook de penne al dente volgens de verpakking, giet ze af en doe ze onmiddelijk bij de saus. Alles goed opmengen, verdelen in diepe borden en bestrooien met de Manouri.

Mijn kookverhaal (Marco Purini)

Dit is een variant op de Siciliaanse gekookte caponata salade, welke normaal zonder pasta geserveerd wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst