KookJij

Pannenkoeken met ananas en ijs

Een heerlijk pannenkoeken met ananas en ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pannenkoeken met ananas en ijs te bereiden

Maak het baslag voor de pannenkoeken volgens basisrecept (zie recept van onze kookclub).
Roer de poedersuiker door het beslag.
Bak de pannenkoeken volgens de beschrijving van het basisrecept.
Houd ze warm.
Schil de ananas, snij de harde kern weg en snij de ananas in dunne plakken.
Verhit de boter, roer de kristalsuiker erdoor en verwarm het mengsel op zacht vuur tot de suiker gesmolten is.
Voeg de plakken ananas toe en bak ze aan elke kant 3-4 min. tot ze lichtbruin zijn.
Leg op elke pannenkoek 2 ringen ananas, vouw de pannenkoeken naar binnen en leg in het hart van de elke pannenkoek een bol vanille-roomijs.
Bestrooien met wat poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
olivier,
Wat een leuke reactie:);)
succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers
olivier

olivier zegt:
ik vind het een heerlijk recept:D:D:D