KookJij

Panna cotta met banaan en sinaasappel-karamelsaus

Een heerlijk panna cotta met banaan en sinaasappel-karamelsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Libelle 07 2012 - N. van den IJssel 180912
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Panna cotta met banaan en sinaasappel-karamelsaus te bereiden

Breng 2,5 dl slagroom met het vanillestokje aan de kook.
Klop de eidooiers met 100 g suiker tot een schuimig mengsel.
Schenk de hete room erbij en doe het mengsel terug in de pan.
Verwarm het op zacht vuur tot het gaat binden, maar laat het niet koken.
Laat het mengsel iets afkoelen.
Verwijder het vanillestokje, schraap het merg van het vanillestokje in het roommengsel.
Pureer het mengsel daarna met de banaan en het citroensap in de blender tot de banaan door het roommengsel is opgenomen.
Week de gelatina circa 5 minuten in ruim koud water.
Verwarm de uitgeknepen gelatine op heel zacht vuur tot hij gesmolten is, laat het vooral niet koken en roer het vervolgens door de bananenroom.
Laat goed afkoelen.
Klop 1,5 dl slagroom lobbig en spatel dit door de bananenroom voordat deze lobbig wordt.
Schep het mengsel in 6 tot 8 vormpjes en laat de panna cotta in de koelkast minstens 3 uur opstijven.
Breng voor de sinaasappel-karamelsaus 5 eetlepels water met 50 g suiker aan de kook in een pan met dikke bodem en laat het mengsel goudgeel karameliseren.
Voeg sinaasappelsap toe en kook het mengsel 2 tot 5 minuten tot een iets dikkere saus ontstaat.
Serveer de panna cotta met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sascha ten Brink

Sascha ten Brink zegt:
Denk van 1 g per stuk.
demey stefaan

demey stefaan zegt:
Gelatine? Bladen van 1 gr of 2 gr of 3 gr of 4 gr per blad?
pat

pat zegt:
Bedankt voor de snelle reactie, ik ga het recept een keer maken.
brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Beste pat,
Met het merg wordt hier het binnenste van het vanillestokje bedoeld.

Sascha
pat

pat zegt:
Wat bedoel je met merg?
Schraap het merg in het roommengsel?