KookJij

Pancettahapje met gekarameliseerde sjalot

Een heerlijk pancettahapje met gekarameliseerde sjalot recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: italiaanse kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pancettahapje met gekarameliseerde sjalot te bereiden

Snijd de sjalotjes in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karameliseren. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in 8 blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta. Bak in een droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is. Leg 8 eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst