KookJij

Paëlla met chorizo, spiering van Iberico en scampi's

Een heerlijk Spaans gerecht met Iberico en scampis. Oorspronkelijk is Paella Valenciaans, maar tegenwoordig valt het onder de Spaanse keuken.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paëlla met chorizo, spiering van Iberico en scampi's te bereiden

  1. Fruit de uien, knoflook en plakjes chorizo in een paëllapan met wat olijfolie. Snij de koteletten in reepjes en bak ze mee aan.
  2. Voeg de fijngesneden paprika's en blokjes tomaten toe en laat even mee aanbakken. Voeg de rijstkorrels en de groene boontjes toe.
  3. Overgiet met de bouillon en voeg de saffraan, peper en zout toe. Roer één keer en zet het vuur dan laag. Dek af met folie en laat 40 minuten zachtjes garen. Werk af met de scampi's, plakjes citroen en bladpeterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dank u voor de duidelijke uitleg! :-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Is een cotelet;-)De spiering heeft laagjes vet tussen de spierbundeltjes en is daardoor een sappig stuk vlees dat geschikt is om te bakken, braden, stoven of te roosteren. De spiering wordt uit het nekstuk van het varken gehaald. Spiering wordt gebruikt als gebraad, koteletten of karbonaden.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dank voor je uitleg, Erwin!
Maar, waar staat 'spiering' dan voor?
Groetjes,
Anna.
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Iberico coteletten zijn varkenskoteletten van het Ibericovarken, een typisch Spaans varken vooral in het zuiden van Spanje. Ook de pata negra ham komt van dit varkensras.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt goed, Erwin, wij zijn dol op paella! Maar, wat precies zijn iberico spiering coteletten? Had wel al gezocht, klopt het dat het vlees van het varken is?