KookJij

Opor kip met eieren

Een heerlijk opor kip met eieren recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Opor kip met eieren te bereiden

De gepelde eieren lichtbruin bakken in olie. De uien knoflook trassi ketoembar koenjit en fijngemalen kemirinoten waarna zout en suiker naar behoefte wordt toegevoegd. Wat olie in een pan verhitten en de gemalen kruiden fruiten. Hierna de salambladeren en de stengel toevoegen en dit alles gedurende enkele minuten al roerend laten pruttelen. De hanebillen dooreenroeren, water toevoegen, aan de kook brengen en wat laten koken. Na vijf minuten controleren of het vlees gaar is en eventueel nog wat water toevoegen. De cocos als laatste erbij doen en 5 minuten laten doorkoken en steeds proeven op smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

HENNY

HENNY zegt:
de hanebillen kookt jij die met het vel er om gaar lijkt mijn niet lekker te wezen op jou recept dit is mijn mening?