KookJij

Ongeklaarde rundsbouillon van schouderstuk

Een heerlijk ongeklaarde rundsbouillon van schouderstuk recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept en raadgeving van de huiskok
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ongeklaarde rundsbouillon van schouderstuk te bereiden

Breng water aan de kook en dompel het schouderstuk en de groenten even in het kokend water.
Verwijder het water.
Snij de groenten grof en ongschild.
Meng alles met met enkele liter water.
Breng zachtjes aan de kook, maar laat niet doorkoken.
Verwijder het gevormde schuim.
Laat zonder hevig koken 2 sudderen tot het vlees van het schouderstuk loskomt.
Verwijder het schouderstuk dat je kan gebruiken om een bouillie salade te maken.
Laat afkoelen, liefst zo koel dat het vet stolt.
Verwijder voorzichtig zoveel mogelijk vet.
Schep de bouillon in doosjes en bewaar in diepvriezer tot gebruik voor soepen, sausen en of stoofpotjes.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Je kan de bouillon ook klaren of door een fijne doek filtreren om daaruit bv een heldere consommé te maken.
In Hongarije gebruikt men het merg van de gebruikte mergpijp als beleg op toostjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst