KookJij

Omelet uit de oven

Een heerlijk omelet uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Omelet uit de oven te bereiden

Verwarm de boter enkele minuten.
Klop de eieren los en doe er de overige ingrediënten bij.
Bewaar wat peterselie voor de garnering.
Giet het in een schotel na eerst de hete boter wat langs de randen te hebben geschud.
Bak de omelet in de overn op een temperatuur van 220- 230 graden in ongeveer 10 a 15
minuten tot de eieren juist zijn gestold, niet langer. Strooi er wat peterselie over.

Heerlijk met frites of met brood en boter.
Doe er ook eens gehakte ham door.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Laurens

Laurens zegt:
lekker eierrecept
Caspar

Caspar zegt:
en omdat ik een omelet of uitsmijter op het vuur altijd aan de onderkant laat aanbranden doe ik tegenwoordig na een minuut op het vuur de pan in een voorverwarmde(200 grdn) oven met deksel erop. minuut of 10/15. zo heb je altijd gare doch onverbrande eieren... MAAR PAS OP! niet te lang want dan wordt het rubber...
Colette

Colette zegt:
een erg fijn recept voor iemand die tijdelijk zonder kookplaat zit. En hartstikke lekker ook nog!:D