KookJij

Oesterzwamschotel

Een heerlijk oesterzwamschotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: bruggekaas.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oesterzwamschotel te bereiden

Stoom de aardappelen net niet gaar.
Fruit intussen de fijngehakte ui aan in Nazareth boter en voeg de spekreepjes toe, de gewassen en in reepjes gesneden oesterzwammen toevoegen.
Het vuur verhogen en kruiden met versgemalen zwarte peper, zout, rozemarijn en tijm.
Blussen met een scheut porto en wanneer de alcohol wat is verdampt de zure room toevoegen.
De mosterd door de paddestoelen mengen en rustig laten inkoken.
Intussen bakken we de aardappelen krokant in Nazareth boter en we kruiden ze met zout en de peper.
Doe de aardappelen in een beboterde ovenschotel en overgiet met het paddestoelmengsel.
Leg de plakjes Brugge belegen over de bereiding en laat gratineren onder de grill.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst