KookJij

Muffins met bosbessen

Een heerlijk muffins met bosbessen recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Alles over ei en eiergerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Muffins met bosbessen te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een muffinvorm in of zet 12 papieren cakevormpjes op een bakplaat.
2. Zeef bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de gesmolten boter, melk, vanille-essence en citroenschil toe aan de eieren en roer alles goed.
3. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet het eimengsel erin. Roer het met een grote metalen lepel tot de bloem net vochtig is, maar nog niet glad.
4. Voeg de bosbessen toe aan het muffinmengsel en spatel ze er voorzichtig door zonder ze te pletten.
5. Schep het beslag in de muffinvorm(pjes) en laat genoeg ruimte vrij opdat de muffins kunnen rijzen.
6. Bak de muffins 20-25 minuten tot de bovenkant terugveert bij een zachte aanraking. Laat de muffins 5 minuten in hun vorm afkoelen, keer ze op een rooster om en serveer ze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Vio

Vio zegt:
Recept is goed duidelijk maar ipv bosbessen heb ik banaan gebruikt ook lekker
Carmen

Carmen zegt:
Ik ben dol op bosbessen, en ik vind muffins ook heel lekker ! Dus nu met elkaar: zal lekker zijn ! :p Ik ga dit recept vandaag maken ! Lijkt me verrukkelijk !
Lydia

Lydia zegt:
boter vervangen door olijfolie de melk door water
Natalie

Natalie zegt:
Lekker hoor!!!
Ik had een paar muffins te lang laten liggen en die waren nogal droog die heb ik een nachtje in Creme de Cassis gelegd (zwarte bessen likeur) met een beetje slagroomijs en losse bosbessen heeeeeeeeeeeeeerlijk!!!
Chocomuffins zijn lekker in koffielikeur!!!
Kiki

Kiki zegt:
De melk vervangen door karnemelk maakt ze zachter!
Piet

Piet zegt:
Tjongje jonge! Wat een culinair hoogstandje. Ik heb nog nooit in mijn hele leven zulke overheelijke muffins genuttigd! Fantastisch, mijn complimenten!
Met vriendelijke groet, Piet
judith

judith zegt:
met chocolade is het ook erg lekker:)