KookJij

Mousse van verse geitenkaas en witte chocolade

Een heerlijk mousse van verse geitenkaas en witte chocolade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mousse van verse geitenkaas en witte chocolade te bereiden

Week de gelatine in ruim koud water.
Kook de melk met de vanillesuiker en doe er van het vuur weg de uitgeknepen gelatineblaadjes bij.
Doe er in stukjes gebroken chocolade en de kaas bij.
Laat de massa gedeeltelijk geleren.
Klop de room stijf en spatel door het kaas-chocolade mengsel.
Doe hetzelfde met het eiwit.
Verdeel de mousse over omgespoelde vormpjes en laat opstijven in de koelkast.
Betsrooi de randen van de borden met poedersuiker.

Bereid de frambozencoulis

Serveren:

Giet wat frambozencoulis in het midden van het bord.
Haal de mousse uit de vormpjes en leg op de coulis.
Versier met frambozen, een blaadje munt, een bolletje vanille-ijs en frambozensorbet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst