KookJij

Moules à la Marinière uit Marseilles

Een heerlijk moules à la marinière uit marseilles recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 - 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: De restaurateurs in Marseille deden het ongeveer zo.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Moules à la Marinière uit Marseilles te bereiden

1).Smelt de boter in een grote pan en fruit daarin aan de ui en knoflook.
2).Zodra de ui begint glazig te worden de Provinciaalse kruiden er bij doen, goed omroeren en dan de peterselie er bij voegen. Roer goed om.
3).Doe de wijn er bij, breng snel aan de kook en haal dan direct van het vuur af om af te koelen.
4).Wanneer de kruiden-wijn mix goed is afgekoeld, de geschoonde en gescreende mosselen in de pan doen en de inhoud even flink omwerken.
5).Doe het sap van een citroen er bij en werk weer om.
6).Laat een uurtje of zo staan en werk regelmatig om, zodat alle mosselen de gelegenheid krijgen om het wijn-kruiden mengsel op te zuigen.
7).Vlak voor het opdienen (10 minuutjes van te voren), de pan met mosselen op het vuur zetten en snel aan de kook brengen. Regelmatig omschudden. Zodra alle schelpen open staan is het gerecht klaar en kan worden opgediend.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de mosselen over de borden en geef een schep "vocht" er bij.
Geef er vers bruin brood bij met roomboter, onder ander om te soppen.
Geef er ook frietjes bij met mayo.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
BoZ,5 mei,
Fijnproever,Natuurlijk moet dat Marseilles zijn. Ik zal het direct verbeteren.
Jan A.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
BoZ,5 mei,
Niki, In principe zijn de mosselen die je koopt in de winkel zandvrij en ontdaan van baard. Dat betekent dat je ze zelf amper hoeft te schonen. Waar je naar moet kijken is of ze openstaan:
-.Tik je er op en/of houd je ze onder de kraan en ze SLUITEN NIET, dan moet je ze weggooien. Na het koken moeten ze open staan.
Mosselen bewaar je in de groente la op een treefje of omgekeerd bord, om te voorkomen dat ze in hun eigen water staan.
Dus wat moet je doen: Vlak voor het koken de koel en droog bewaarde mosselen even onder de kraan houden en afspoelen,om te zien dat ze alle dicht zijn. Daarna gewoon koken zoals je dat in je hoofd had.
Jan A.
Niki

Niki zegt:
dit klinkt weer heel erg lekker! ga het zeker zo een keer maken. Weet jij miss. hoe lang je van tevoren mosselen kan schoon maken en en hoe dan te bewaren tot gebruik, ik heb er altijd een hekel aan, dat als ik eters heb vlak voor de bereiding nog eerst 6 kilo mosselen schoon moet maken, dus dat zou ik graag veel eerder willen doen. weet jij het? als ik het aan een visboer vraag zegt hij altijd, mijn mosselen zijn schoon en hoef je niet eerst schoon te maken. ik hoop toch zo dat jij dit weet. groetjes Niki:p