Recept
« Terug naar recepten
					
						Mouclade
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mouclade
Deze "soep" (die geen soep is) komt uit de Charente, uit het gebied van Poitou - La Rochelle. Eigenlijk is het een gerecht van Mosselen in wijnsaus.
Zoe ook Vissoep a la Dieppoise.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Kennissen die in Frankrijk wonen
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mouclade te bereiden
- Doe de mosselen in de pan met de wijn en zet dit op het vuur tot de mosselen open staan (na zo'n 8 - 9 minuten). Verwijder de mosselen die dicht gebleven zijn.
 - Bewaar het vocht. Haal de mosselen uit hun schelp en vang het vrijkomende vocht op. Bewaar de helft van de schelpen.
 - Zeef kookvocht + opvangvocht in een kom en vul aan met visfond tot 500 cc. Zet warm weg met de saffraan.
 - Smelt in de tweede pan de boter op een matig vuur en roer de bloem er door om een blanke roux te verkrijgen.
 - Hierbij langzaam de 500 cc kookvocht + opvangvocht gieten en al roerend een dikke saus maken.
 - Voeg dan de knoflook toe.
 - In een kommetje de eidooier klutsen met het citroensap
 - Dit toevoegen aan de saus van het vuur af. Goed blijven roeren.
 - Blijf de saus roeren en verhitten ZONDER TE KOKEN!
 - Breng op smaak met peper en zout.
 - Vul nu de bewaarde schelpen met de mosselen en zet die op een bakblik. Lepel op elke mossel saus en zet het geheel in de oven met bovenverhitting (broiler). Wanneer de schelpen er bruin uitzien en bubbelen zijn ze klaar. Bestrooi nog met bieslook en geef er stokbrood bij.
 
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er droge witte wijn bij.
									
                    