Recept
« Terug naar recepten
Mossel empanada's
PT45M
Mossel empanada's
Een heerlijk mossel empanada's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boursin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mossel empanada's te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de spitskool en bosui in 2-3 minuten beetgaar. Schep van het vuur af de gekookte mosselen, Boursin Cuisine, eidooier en de basilicum erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep dit mengsel op de plakjes bladerdeeg en vouw ze tot driehoekjes dubbel. Druk de rand tussen duim en wijsvinger tot een schulprandje dicht. Bestrijk de empanada's met melk en leg ze op een met olijfolie ingevette bakplaat. Bak de empanada's in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uit de oven iets afkoelen.